tyovuorolista.fi:n kalenterinäkymä.

Työvuorolistojen julkaisu ja lähettäminen

Kirjoittanut Antti Tuomola
Julkaistu 30.01.2024

Kaksi eri työvuorolistatyyppiä

Työvuorolistassa on kahta eri työvuorolistatyyppiä:

  1. Tiimikohtainen työvuorolista: tällä listalla näkyy kaikki tiimin työntekijät, joilla on vuoroja listalla, sekä heidän työvuoronsa. Tämä lista on saatavilla kuvana ja PDF:nä.

    Kuva työvuorolistasta png- tai pdf-formaatissa
  2. Henkilökohtainen työvuorolista: tällä listalla näkyy yksittäisen työntekijän vuorot julkaistavan listan ajalta. Tämä lista sisältää kaikki vuorot tältä ajalta, myös muiden tiimien listoilta. Näin työntekijä saa aina täydellisen työvuorolistan kolmelle viikolle, eikä hänen tarvitse koota aikatauluaan useasta eri listasta. Tämä lista luodaan, kun listat lähetetään työntekijöille sähköpostitse.

    Kuva henkilökohtaisesta työvuorolistasta sähköpostissa

Kolme eri julkaisuformaattia

Työvuorolistan eri julkaisuformaatteja

Työvuorolista-sovelluksessa on monta tapaa julkaista työvuorolista työntekijöille:

  1. Kuva: voit tallentaa kuvan tiimin työvuorolistasta koneellesi tai kopioida sen leikepöydällesi. Nämä toiminnot ovat näppäriä, kun haluat lähettää vaikkapa ehdotuksen työvuoroista työntekijöiden Whatsapp-ryhmään tai muualle.
  2. PDF: voit tallentaa tai tulostaa PDF-version tiimin työvuorolistasta. Sen resoluutio mahdollistaa zoomaamisen lähelle laadun kärsimättä, ja PDF:stä saat teräviä tulosteita työpaikan seinälle.
  3. Sähköposti: voit lähettää työntekijöille heidän henkilökohtaisen työvuorolistansa. Tämä lista sisältää aina työntekijän kaikki vuorot lähetettävän listan ajalta - myös ne, jotka ovat mahdollisesti toisten tiimien listoilla saman aikaikkunan sisällä.

Työvuorolistan lähettäminen sähköpostilla.

Työvuorolistan lähetysmodaali

Voit lähettää henkilökohtaiset työvuorolistat työntekijöille sähköpostilla seuraavasti:

Työvuorolistan lähetysnotifikaatiot

Henkilökohtainen työvuorolista kokoaa vuorot eri tiimeistä

Kun lähetät henkilökohtaisia työvuorolistoja sähköpostilla, kokoaa sovellus aina työvuorot listan ajalta myös muista tiimeistä. Näin taataan, että vaikka julkaisisit esim. “Toimisto”-tiimin työvuorolistan ajalla 1.-21.1., ja listan jollakin työntekijällä on tuon saman aikavälin “Sali”-tiimin työvuorolistassa vuoroja, nuo sali-vuorot lisätään tähän lähtettävään listaan.

Tätä ominaisuus ei ole valinnainen, koska haluamme, että työntekijällä on aina yhtenäinen ja helposti luettava työvuorolista.

Ole siis tarkkana, että myös muiden tiimien samanaikaiset listat ovat valmiina ainakin niiden työntekijöiden osalta, joilla on vuoroja molemmissa tiimeissä.

Modaali näyttää sinulle aina listan niistä vuoroista, joita se on lisäämässä lähetettävään listaan. Näin voit ennen lähetystä tarkistaa, että kaikki on kunnossa.

Työvuorolistan modaali kaikkien listojen yhtäaikaiseen julkaisuun

Kaikkien listojen yhtäaikainen julkaisu

Mikäli yrityksessäsi julkaistaan kaikkien tiimien listat yhtäaikaisesti, voit tehdä sen helposti tästä samasta modaalista. Mikäli muissa tiimeissä on samalle aikaikkunalle julkaisemattomia listoja, näet tässä modaalissa uuden ikkunan avaavan linkin “Voit myös julkaista kaikkien osastojen listat”. Tätä linkkiä klikkaamalla avautuu uusi modaali, jossa näytetään lähetettävät listat tuntimäärineen.

Mikäli painat ”Julkaise kaikki listat”, kaikki nämä listat merkitään julkaistuiksi ja kaikille työntekijöille, joilla on näissä listoissa työvuoroja, lähetetään henkilökohtainen työvuorolista sähköpostiin. Kuten aina, tämä lista sisältää kootusti kaikki työntekijän vuorot kaikista näistä listoista.

Vaikka listat merkataan julkaistuiksi, voit palauttaa ne muokattavaksi päävalikosta Hallinta -> Työvuorolistat

Kokeile Työvuorolistaa ilmaiseksi